ŠTA JE STEM? – ZAŠTO STEM AKADEMIJA?

Smatra se da će u vrlo bliskoj budućnosti nestati potreba za svim rutiniranim zanimanjima koja ne podrazumijevaju ozbiljniju kreativnost radnika.

Software će uspješnije voditi parnicu u sudnici od školovanog advokata, roboti će uspješnije obavljati medicinske tretmane od hirurga, automobili će nas sigurnije voziti bez vozača nego s njim, a pritom će sve to obavljati jeftinije.

U budućnosti će naša djeca zarađivati tako da kreiraju takav software i takve uređaje, a to će moći samo ako su potkovani odgovarajućim znanjima iz domene savremene digitalne tehnologije. U čitavom svijetu postalo je uobičajeno takve kompetencije nazvati „STEM znanjima“, gdje ova skraćenica dolazi od Science, Technology, Engineering & Mathematics, odnosno nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika.

Neosporno je da taj tip znanja zaista moramo djeci i mladima osigurati sami, u vlastitom angažmanu, jer kroz formalni obrazovni sistem ga ne dobijaju na zadovoljavajućem i aktuelnom nivou niti u dovoljnom obimu.

Stoga donosimo STEM revoluciju i obrazujemo NOVU DJECU ZA DIGITALNO DOBA!

Kreirali smo STEM akademiju za djecu i mlade uzrasta 6-18 godina usmjerenu na razvoj logičkog razmišljanja, kreativnosti, kolaboracije, komunikacijskih, prezentacijskih i dizajnerskih vještina.

 

Naša STEM djeca i mladi u okviru STEM KIDS ACADEMY i STEM TEENS ACADEMY programa uče se logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, korištenju alata za obradu teksta, slike, zvuka i videa, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad.

 

Naš sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti. Predviđa se da će među Top 50 globalno najtraženijih profesija do 2025. godine 42 biti iz STEM oblasti.

Archives
Categories
  • No categories